video

  videogalerij

 

  foto   -   tips

  fotogalerij

  modelbemiddeling

 

  over Jos Hollander

  contact

  prijzen

  home

 

 

 

 

 

 

 

 

FOTOSHOOT TIPS

 

Waar kun je rekening mee houden voordat je een fotoshoot laat maken:

 

 

Afspraak Je mag altijd iemand mee nemen naar de fotoshoot. Ben je onder de 18 jaar dan hebben wij toestemming nodig van je ouders/verzorgers en moet een van je ouders/verzorgers zelf meekomen.

 

Vooraf Drink de dag vooraf en de dag zelf voldoende water, dat komt je huid ten goede, anders kun je er uitgedroogd uitzien op de foto.

Zorg dat je goed uitgerust bent.

 

Make-up Als je geen gebruik maakt van visagie, moet je voor je eigen make-up zorgen.

Ook al maak je jezelf vooraf op, neem in ieder geval toch je make-up poeder mee, zodat je tijdens de fotoshoot nog wat poeder op kan brengen tegen het glimmen. Een glimmende huid is immers niet mooi op een foto.

Gebruik geen make-up waar glitters in verwerkt zijn, die verspreiden zich gemakkelijk over je hele gezicht, wat goed te zien is op de foto.

 

Kleding Draag het liefst een paar uur voor de fotoshoot geen strak zittende en/of knellende kleding (zoals sokken, beha, etc.) Deze laten strepen op je huid achter en dat staat lelijk op de foto. Als je dit toch draagt, doe ze dan meteen uit in de studio.

Let erop dat je bh bandjes niet gedraaid zitten, dit laat nog diepere strepen na op je huid.

Kijk van te voren of je bh en slip niet al te erg aftekent onder je kleding.

Neem het liefst verschillende kleuren ondergoed mee die het best past bij je kleding. Geen zwarte bh onder een wit topje of blouse.

 

Haren Scheer alle delen die te zien kunnen zijn, bijvoorbeeld oksels, benen en bikinilijn.

De dag vooraf aan de fotoshoot vooral niet waxen, harsen of gebruik maken van een epilady of epilator. Het duurt soms meer dan een dag voordat de huid weer glad trekt.

 

Oefenen Denk vooraf eens na over wat voor poses je zou willen tijdens een fotoshoot. Kijk vooraf eens op internet of in modetijdschriften. Neem eventueel voorbeelden mee die je aanspreken.

Probeer eens een aantal poses en gezichtsuitdrukkingen uit voor de spiegel, zo zie je zelf hoe je bij een bepaalde houding over komt.

Heb je totaal geen idee, dan komen wij er samen wel uit.

 

Zon en zonnebank De dagen voor een fotoshoot het liefst niet volop zonnen. Een rode verbrandde huid of juist witte strepen op je huid zien er op een foto niet mooi uit .

Gebruik geen zelfbruiner, daar krijg je vaak vlekken van en komt niet natuurlijk over.

Maak 3 dagen vooraf geen gebruik van de zonnebank, dit droogt de huid erg uit.

 

   

 

All photographs and other content on this site are copyright protected. © 2005 - 2010, JH Video Production Roosendaal / Jos Hollander / www.jhvideo-foto.nl