video

  videogalerij

  dvd informatie

 

  foto

  fotogalerij

  modelbemiddeling

 

  over Jos Hollander

  contact

  prijzen

  home

 

algemene dvd informatie

 

Video registraties werden vroeger tot medio 2002 veelvoudig op video weg geschreven (recording). Begin 2003 deed de dvd actief haar intrede en werd de videoband langzaam vervangen door “verliesarme” dvd schijfjes.

De voordelen van een dvd ten opzichte van een videoband zijn legio.

Zo is de dvd nagenoeg vrij van verlies aan opnamen/weergave kwaliteit.

Ook is de dvd makkelijker te bekijken, gesorteerd door o.a. menu’s die gebruikt worden om selectief door de dvd heen te bladeren. Snel je scene opzoeken en saaie delen overslaan.

 

DVD -R / DVD +R

DVD 5

DVD 9

Garantie

 

DVD –R / DVD+R

Wanneer een dvd-R en wanneer een dvd+R?

Een dvd+R word het meest gebruikt als beelddrager van video beelden.

Een dvd-R word het meest gebruikt voor data zoals software en psp spellen. Echter zijn er merken zoals type’s van JVC en Panasonic, die alleen –R kunnen afspelen. Tegenwoordig zijn er bijna geen dvd-spelers meer die alleen maar +R of –R kunnen afspelen.

terug naar boven

 

 

DVD 5

Dvd5 is de benaming voor een standaard dvd van 4,7Gb wat goed is voor circa 90 tot 120 minuten kijk plezier.

Een dvd5 kan van het type –R/RW of +R/RW zijn.

Een  video-opname met een duur van 90 minuten kan zonder enig verlies in beeld kwaliteit op een dvd5 gezet worden.

Bij opnamen die langer duren dan 90 minuten moeten de bestanden kleiner gemaakt worden  (gecomprimeerd). Dit leid tot vermindering van de beeld kwaliteit, wat met procenten verslechtert.

Voorbeeld:

Een opname duurt ruim 2 uur. Dan zal de data op de schijf passend gemaakt moeten worden (gecomprimeerd) tot 4,7Gb. Het beeld zal dan ongeveer verminderd worden tot 80 á 90%. Dit resulteert tot meer ruis in het beeld.

terug naar boven

 

 

DVD 9

Dvd9 is de benaming voor een dvd van 8,5 Gb, ook wel double-layer (DL) genoemd. Deze dvd is  geschikt om opnamen van 2x 90minuten op te slaan. Hierbij blijft de beeld kwaliteit behouden.

Een dvd9 kan evenals de dvd5 van het type -R(RW) of +R(RW) zijn.

Dvd9 is niet geschikt voor alle type dvd-spelers danwel laptop/pc van voor 2005. Nieuwere dvd-spelers/laptops/pc’s kunnen een dvd9 wel afspelen/lezen.

Hoe weet ik dat mijn dvd-speler geen dvd9 kan spelen?

Elke dvd-speler accepteert een dvd9 en op het eerste gezicht is er niets aan de hand. De dvd-speler  start en speelt de opnamen gewoon af. Echter, omdat een dvd9 is opgebouwd uit 2 lagen (double-layer) zal een niet geschikte dvd-speler slechts 1 laag afspelen. Zodra de dvd-speler het moment bereikt van de tweede laag zal deze de afspeel procedure stoppen. Als dit gebeurd dan is uw dvd-speler NIET geschikt voor dvd9 (dvd DL). Controleer de technische specificaties van uw dvd-speler.

Wat moet u doen als uw dvd-speler geen dvd9 af kan spelen.

Als uw dvd-speler de dvd9 niet kan afspelen dan zal deze dvd-speler gedateerd zijn en toe aan  vervanging.

Wanneer u een dvd-speler hebt die kortgeleden is aangeschaft, dan kan het zijn dat u een veroudert type gekocht heeft of dat uw dvd-speler geen +R kan afspelen, die wij standaard gebruiken voor video opnamen/registratie. In dat geval kan u kosteloos (mits verzending niet nodig is) de dvd omruilen voor een singel dvd5 of een dubbele dvd5. Let wel dat de singel dvd5 –R of +R in kwaliteit minder kan zijn/is.

Als een dvd9 niet afspeelt, omdat uw dvd-speler gedateerd is, dan raden wij u aan om een nieuwe aanschaf te doen. Een dvd-speler is in prijs niet duur en u kan daarna elk type (met uitzondering van Blue-ray) dvd afspelen in optimale kwaliteit.

terug naar boven

 

 

Garantie

Uiteraard geven wij garantie op de door ons geleverde dvd(s).

Alle door ons geproduceerde dvd(s) worden steekproefsgewijs getest. Het kan altijd zijn dat er een dvd niet goed is of beschadigd.

Neem in dat geval contact op met ons.

terug naar boven

 

 

 

All photographs and other content on this site are copyright protected. ©  2005 - 2010, JH Video Production Roosendaal / Jos Hollander / www.jhvideo-foto.nl